Dot-painting

In samenspraak met de verwachtingen van de school kunnen er verschillende workshops gegeven worden, eventueel gecombineerd:

- Didgeridoo initiatie

- Didgeridoo's maken

- Dot-painting

- Sensibilisering van de Aboriginals in Australië

De didgeridoo of Yirdaki is het beroemdste blaasinstrument van de Aboriginals. De holle stam van de eucalyptusboom is uitgevreten door termieten. De didgeridoo wordt als ritme instrument gebruikt tijdens ceremoniële dansen (Corroborees) vaak in combinatie met klankstokken (Bilma) of door boemerangs tegen elkaar te tikken.

- In de workshop didgeridoo-initiatie, leer je spelen op meegebrachte didges (verschillende materialen). We leren de basisdreun, enkele speeltechnieken zoals dierengeluiden maken met onze stem en een paar eenvoudige ritmes.

- In de workshop didgeridoo's maken, maken we onze eigen “didge”. We gaan er natuurlijk geen eucalyptusbomen voor omhakken! Met een afvoerpijp en bijenwas maken we ons eigen instrument.

- in de workshop dot-painting maken we ons eigen schilderijtje op een plankje doormiddel van puntjes zetten, we leren de symboliek in de schilderijen bij de Aboriginals. je kan zo een origineel cadautje maken

- Sensibilisering van de Aboriginals in Australië via een film en daarna nabespreking. De film gaat over de "lost generation" in Australië de prijs is per workshop, materiaal inbegrepen